Status-MK

Мисија: Основната мисија на Status е производство и понуда на квалитетен мебел кој е едноставен за користење и со најдобра цена на пазарот во Македонија. Нудиме ниски цени, плус многу повеќе. Визија: Визијата на Status е да стане партнер на секој дом. Широката палета на производи е создадена со цел да им помогне на луѓето да живеат поубаво секој ден. За таа цел нудиме целосни решенија за уредување на домот по најприфатливи цени на пазарот. За исполнување на дадените цели се определивме целото портфолио да биде креирано заедно со купувачот, со оптимизирано производство и со најдобар однос цена-квалитет. Големиот капацитет и производството во големи количини, дополнително овозможуваат понуда на постојано супер цени. Главни карактеристики на производите на Status: - Користиме 16мм и 18мм иверка за производство на плочест мебел; - Дизајнот на производите овозможува лесна и едноставна монтажа од самите корисници со што се овозможува намалување на крајната цена на производот; - Блок кујните се лесно и достапно решение за секој дом, и се одлична комбинација со достапниот трпезариски програм; - Комплетите на детски и спални соби се практични и функционални производи, овозможувајќи опремување на просторијата по најдостапна цена на пазарот; - Гарнитурите за седење се мултифункционални, со вклучени механизми за спиење и дополнителен простор за складирање на постелнина; Status го опфаќа поефтиниот програм кои се нуди во компанијата Мебел-Ви, и се произведува во Македонија и во странство. Во Македонија Status е достапен во поголемите продажни центри на групацијата Мебел-Ви. За производите на Status важат истите услови од Правилникот за услугите на Мебел-Ви (достави, монтажи, рокови, гаранции).