Albanian Design Academy

Albanian Design Academy Shkolla u krijua ne vitin 1998 . Në fund të cdo viti behët sfilata nga studentët. Në Akademin e modes studiohet për stilist, modelist, presta, rrobaqepës, pra janë të gjitha degët e përfshira 4 në 1. Albanian Design academy është një shkollë e përgjithshme dhe në përfundim të dy viteve studentët dalin te kompletuar.Në këtë shkollë japin mësim pedagog te njohur si Ardi Asllani (stilist me emer ne Shqipëri dhe Europë) ,si dhe petagog te tjere ne lenden e Marketingut Mercologjis , Historis se modes. Mësimi bëhet me disipline dhe përkushtim të jashtëzakonshëm. Nxënësit këtu nuk marrin vetëm njohuri përciptazi, por me ndihmën e profesorve ato jane gati te dalin ne tregun e modes. Pas kaq vitesh shkollë 80 % e të diplomuarve sot kanë rrjetin e tyre të modës ose butikun ku ato kanë shpalosur vlerat e tyre bashkë me eksperiencen dhe studimin e realizuar ne Albanian Design Academy. Ambientet jane te mëdha si dhe nje salle teorie dhe te gjithë paijsjet janë profesionale. Në fund të cdo viti studentet zhvillojne nje sfilate mode. Deri me sot shkolla ka qene tre vjecare dhe 3 herë në javë, por Albanian design Academy ka menduar si pasoje dhe e krizes studentet e rinj ta bëjnë shkollen dy vjet 5 here në javë me orar më të zgjatur dhe kuota e pagës do te jete dy vjecare por oret mesimore do jenë sic janë bërë për 3 vjet, kjo ndihmon dhe studentët te arrijne me shpejt kërkesat e tyre.. Përveç pagesës fillestare te gjitha te tjerat jane shpenzime te shkolles, copat, mjetet e punes, etj.